Presentatie- en interviewtraining 

Presenteren is voor veel mensen een spannende aangelegenheid. Vooral het feit dat je bekeken en beoordeeld wordt, blijft iets dat vaak spanning oproept. Goed voorbereiden op de inhoud is belangrijk en daaraan wordt dan ook vaak veel aandacht besteed. Hoe je wil overkomen, waar je staat, hoe je klinkt, hoe je kan ontspannen op het podium: daar wordt vaak minder van tevoren over nagedacht.  Terwijl dat voor een groot deel bepaalt wat er van jouw boodschap onthouden wordt. In mijn training of coaching leer je wat voor impact je kan maken door inhoud en vorm goed op elkaar af te stemmen, op een manier die bij jou past, zodat je presentatie geloofwaardiger wordt.

Werkwijze

De werkwijze is ervaringsgericht. Je gaat presenteren voor camera zodat we de beelden kunnen terugkijken.  Aan de hand daarvan krijg je tips: algemene tips over voorbereiding van een presentatie, de inhoudelijke boodschap en de opbouw en specifieke feedback op jouw presentatie zowel op inhoudelijk gebied als op je non-verbale communicatie. Presenteren is jezelf laten zien. Je wordt geloofwaardiger als je weet dat wat je laat zien, klopt met wie jij bent. Daarom gaan we daar veel mee oefenen en experimenteren in de vorm van korte oefeningen en presentaties. We kijken stukken terug om jezelf meer bewust te worden van het effect. Je krijgt zo meer invloed op het succesvol overbrengen van je verhaal.

De trainer

Petra van den Brink geeft al meer dan 20 jaar media-  en presentatietrainingen. Ik studeerde Rechten in Leiden, begon mijn carrière als effectenhandelaar op de Amsterdamse effectenbeurs en werkte daarna twaalf jaar als journalist bij de Financiële Telegraaf en als tv-verslaggeefster en presentator van een financieel actualiteiten (praat)programma bij RTL5 en Net5. Daarna startte ik mijn eigen trainingsbureau waarin ik media- en presentatietrainingen gaf aan top- en hoger management van beursgenoteerde bedrijven en grote financiële instellingen. Ik werk nu vanuit de Hooimijt en geeft training en coaching aan mensen die het belangrijk vinden zelfbewustzijn te ontwikkelen om zo op een authentieke manier zichzelf te presenteren voor een groep of tijdens een interview met of zonder camera.

Interesse?  Ik maak graag een voorstel voor een training individueel of voor een kleine groep.